søndag 18. januar 2015

Sjømatpiken

Jeg er nok over gjennomsnittlig interessert i både mat og vin. Så da jeg før jul fikk noen spørsmål om mine mattradisjoner i jula svarte jeg villig vekk. Og sånn gikk det til at jeg plutselig befant meg som frontfigur for en julekampanje fra Godfisk.


Laksetataki. Foto: Arthur Arnesen
Rekesalat. Foto Arthur Arnesen
Det skal sies at jeg ikke helt innså konsekvensene før jeg fikk forespørsel om når det passet at det kom en fotograf for å ta noen bilder til oppslaget. Men har man sagt A, får man bare si B også. 

Min kunnskap om modelloppdrag har jeg fått helt og holdent etter å ha sett et par episoder av Top Model på tv. Men det var ikke mye ”hair and makeup” før selve photoshoot´en. Heldigvis er fotograf Arthur Arnesen en fryd å jobbe med. Sånn i ettertid er vi helt enige om at litt pudder sikkert hadde gjort seg, men det skal jeg huske til neste gang. Uansett,  matbildene ble så fine at de absolutt fortjener å bli vist frem. Selve saken finner du her.

Utgangspunktet var altså mine julemattradisjoner. På julaften har vi alltid pinnekjøtt. 2. juledag har vi den store familiefesten med noen og tjue til bords. Og der serveres alltid små fløtefiskeboller i hvit saus med reker, erter og terteskjell. Med tanke på alt det gode pålegget vi har i jula, prøver jeg å legge inn noen ekstra fiskemiddager der jeg kan.


Foto: Arthur Arnesen
Men mitt kulinariske høydepunkt er selve nyttårsaften. Ingen fast tradisjon til hva som skal serveres, men alltid gode venner som gjester. Jeg varierer menyen og satser på 5-7 forskjellige retter. Som regel pleier jeg å ha to forretter med en eller annen form for sjømat. Til photoshooten lagde jeg to forretter. Først en rekesalat med avocado, hvitløksdressing og rognkjeksrogn. Deretter laksetataki med soyasaus, limesaft, vårløk og sesamfrø.

Når jeg lager middagsselskaper med mange retter blir det både mat jeg har laget før, men jeg prøver også ut nye retter. Jeg lager helst enkle retter som gjerne ser imponerende ut. Når man lager en meny med flere retter er det viktig med planlegging og timing. Jo mer man kan lage på forhånd, jo bedre. For man vil jo delta på festen også. Og det aller beste trikset? Champagnepiken starter alltid med champagne. Det garanterer god stemning. Og glade gjester gir hyggelig selskap.

Inspirasjon til forrettene fant jeg på godfisk.no. Jeg lagde varianter av disse:
PS: For at det ikke skal herske noen tvil om min integritet, så ble dette "modell"-oppdraget ble belønnet med et gavekort.

2 kommentarer: