Rett etter nyttår er
aviser og blader fulle av slankeoppskrifter, hvordan trene mer og spise bedre
og om det er sunt eller ikke å bytte ut måltider med proteinpulver. Slapp av,
jeg skal ikke bidra i den debatten. Jeg skal heller slå et slag for det å kose seg
med god mat. Jeg elsker å sette sammen måltider. Kombinasjonen av fine folk, tiltalende
traktering og vidunderlig vin er rett og slett gull. Mitt nyttårsforsett er å lage
flere gode måltider og dermed bidra til flere gode opplevelser også dette året.
I Tromsø er vi heldige og har flere butikker som leverer knakende gode råvarer. Både Eide Handel, Mydland, Ingebrigtsen, Dragøy og Helmersen er vel verdt et besøk i planlegging av et godt måltid. Det er en fryd å bruke noen dager på å leite frem råvarer og komponere en meny. Og for all del, en god middag må ikke bestå av 7 retter, og være veldig komplisert å lage. Det enkle er ofte det beste, og jo mer som kan lages på forhånd, jo bedre! Men bare for å komme skikkelig i gang, så slår vi til med nyttårsmenyen. Det var et fantastisk måltid (om jeg skal si det selv) der stjerneanis var ingrediens i tre av rettene. Kan du gjette hvilke tre retter der stjerneanis utgjør det lille ekstra?
 |
Kveldens meny |
 |
Toast med røykalaks |
 |
Fiskeboller spesial |
 |
Saltbakt kongekrabbe |
 |
Min personlige favoritt: Pæresorbet |
 |
Reinfilet med portvinssaus |
 |
Caca la casa |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar