lørdag 9. april 2011

Nye sko... og sparing!

Alle undersøkelser viser at kvinner sparer mye mindre enn menn. Men er det virkelig sant? Undersøkelsene ser stort sett på regelmessig sparing inn på sparekonto eller i fond. Heldigvis finnes det mange alternative former for sparing. Dette innlegget gir innsikt i en vanlig kvinnes rasjonalisering av pengebruk (spesielt til sko) og viser hvordan man kan kjøpe et par sko og likevel spare tusenlapper!

Jeg har i over ett år siklet på noen sko som jeg til stadig ser på gaten. Jeg fant fort ut at det dreide seg om Acne sko (svensk produsent). Men det er bare noen uker siden jeg lusket meg inn på butikken for å prøve og se litt på prislappen. Faktisk hadde jeg egentlig bestemt meg for å kjøpe skoene hvis de passet greit på foten, men det var før jeg så prislappen. Skoene var nydelige, gode å ha på og ga den akkurat passe følelsen av alt jeg har i garderoben kommer til å få et løft med disse skoene. Med andre ord, egentlig et perfekt par med sko med to små svakheter. Den første er et de har lærsåler som betyr at før de kan brukes må de til skomaker for å såles om. Det betyr en ekstrakostnad på rundt 400 kroner. Den andre svakheten var prislappen! Tre tusen kroner for et par sko gjorde at jeg ikke kjøpte skoene, men rygget ut av butikken og sa til meg selv at jeg må bare tenke meg litt om først...

Siden har jeg tenkt mye på skoene. Etter å ha akkodert mye frem og tilbake har jeg konkludert med at jeg syns det er for mye penger på disse skoene. Men noen ganger har man flaks. Skoene er jo umåtelig populære og det har også andre fabrikanter fått med seg. Dermed florerer det av billigere kopier. Jeg har vært på Bianco og kjøpt sko. Skoene ser ganske like ut, men det er selvsagt noen forskjeller. Ser du forskjell på skoene som koster 3000 kroner og de som koster 900? Det er forskjell i kvaliteten på skinnet, glidelåsen og noen designdetaljer. Men mine nye sko har gummisåle og trenger ikke såles om før jeg begynner å bruke dem.

I dag har jeg kjøpt nye sko, og spart 2100 kroner. Det vises ikke direkte på noen kontoutskrift, men sparing er sparing. Er det rart jeg er fornøyd?

PS1: Det er selvsagt det øverste bildet som viser Acne skoene til 3000 kr, mens de nederste kommer fra Bianco og koster 900 kr.

PS2: Innlegget er skrevet med mitt utgangspunkt som kvinne, mor og forbruker. Det har ingenting med min jobb som banksjef å gjøre :-)

5 kommentarer:

 1. Jeg liker tankesettet! Shop sko til 900 kroner, spar 2100 kroner. Herlig! Tror jeg skal adoptere denne formen for sparing, jeg :-)

  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 2. Hele spareeventyret er herlig, jeg kjøper den og det er også min sparemåte.

  SvarSlett
 3. Så bra å kunne være en inspirasjonskilde til nye spareformer...

  SvarSlett
 4. Hei

  Som ny følger av bloggen må jeg si at jeg har kost meg med innleggene, jeg liker det jeg har lest så langt og følger tankesettet helt:) Hos oss går det mye i dyrt sportutstyr, men vi bruker å spørre oss hvor mye vi egentlig bruker det. Når skiene og skiskoene er i bruk nesten daglig hele vinteren, ja da fortjener jeg et par flotte hvite carbonsko til 2500 kroner (og her florerer det ikke i billige, gode kopier heller). Jeg husker forresten jeg kjøpte et par dyre cowboy boots på 80-tallet. Det gikk hardt utover studielånet, men her om dagen så jeg til min store forskrekkelse at bootsene er helt topp moderne igjen. Så nå skal jeg dypdykke i utkledningseska mi og bli moderne igjen. Det trodde jeg egentlig ikke jeg skulle bli med årets vårmote...

  SvarSlett
 5. Du har helt rett, Toril! Man må legge inn pris pr. bruk, og det er det som er det viktigste. Og på den måten kan jeg også forsvare Lynggaard kolleksjonen min... Men der satte du meg på ideen om et nytt blogginnlegg. Følg med, følg med! :-)

  SvarSlett