onsdag 30. mars 2011

Ah, endelig fredag...

Fredag er min favorittdag! I alle år mens jeg har studert og jobbet så har fredagen vært frikveld. Nesten uansett. Når jeg går fra jobb på fredagsettermiddag er det med en plan om å gjøre minst mulig resten av kvelden. Da er det sofaen, gullrekka og et glass vin som gjelder.

Men mat må vi ha. Lenge har vi holdt på fredagstaco, men noen ganger trenger også vi litt variasjon. Og middag som tar lengre enn 20 minutter å lage, er uaktuelt å begynne med når man kommer hjem fra jobb. Det kan vi holde på med på fridager. Men en fredag fortjener absolutt kosemat som er god.

Da er pizza en god løsning. Ikke frossenpizza fra Rema, for det er ikke verdig en fredagskosekveld. Men en perfekt pizza med tynn bunn og alt det man liker best. Og med bittelittegranne juks så går det som en lek. Jeg har falt for de italienske pizzabunnene med et hint av tomatsaus som selges i 5-pakk hos Helmersens delikatesser. Det beste av alt er at da får hele familien lage sin favorittpizza med akkurat det de vil ha på. Ungene kjører ofte enkle varianter med skinke, ananas og ost og ikke noe mer. Min favoritt er med barbequesaus, cottage cheese, ost, pepperoni, paprika og løk. Mannen min liker barbequesaus, ost, spekeskinke, mozzarella og løk.

Og når det blir noen bunner til overs, pakker jeg de lagvis og legger i fryseren slik at det er lettvindt å ta opp enkeltvis. Dermed har jeg også en variant av frossenpizza som koster så vidt mer enn en Grandiosa, men smaker mye, mye bedre. Og like fort går det også.

Men fredagskosen stopper jo ikke med pizza. Et glass vin hører også med. Rettelse, et stort glass vin! Jeg elsker mine gamle, billige vinglass fra Ikea som er kjempestore, vidunderlige å holde i og gode og drikke av. På en fredagskveld har jeg ikke all verdens krav til vin heller. Det fungerer aldeles utmerket med en vin som dufter godt, er ukomplisert og lett å drikke. Når jeg tenker etter, og hvis jeg hadde vært vin, så er det akkurat slik jeg føler meg på en fredagskveld; enkel og lettdrukken...

En av mine røde fredagsfavoritter er Allesverloren Tinta Barocca til 135 kr.

TGIF!  Thank God It´s Friday!

Hvordan bruker du fredagskvelden?

4 kommentarer:

 1. Wiiihiiii, dette har jeg planlagt å pakke i påskesekken! Kan jeg tipse om en annen variant også?
  (Jeg har alltid litt ekstra tomatsaus på. Hjemmelaget så da tar pizzaprosjektet plutselig to timer, men man kan gjøre mye annet mens sausen putrer)Saous, spekeskinke, Mozarella. Og så, når det er stekt, dryss over ruccola, litt olje, kvernet pepper og parmesan! Har du ikke være i Italia før, så kommer deg dit da.
  En annen favoritt er ekstra saus og 4 oster. Mozarella, Chedddar, Parmesan og blåmuggost!
  God pizza og god helg!

  SvarSlett
 2. Herlighet som jeg gleder meg til påsketuren. Da skal jeg komme rennende på døra og spise pizza!

  SvarSlett
 3. Enig med deg. Fredagskvelden er den beste av dem alle! Fredagskos er et etablert begrep her i heimen. Vi varierer litt på maten, men som regel blir det taco, pizza eller chicken tikka masala (den i sort eske fra Toro er fantastisk!). Og så ligger vi henslengt i sofaen og glor på TV hele kvelden! Herlig!

  Har ikke prøvd de pizzabunnene fra Helmersen. Godt tips :-)

  SvarSlett
 4. Fredagskveldene er hellig! Men jeg har et supert lørdagsrituale også. Det kommer jeg sikkert til å skrive om en annen gang ;-)

  SvarSlett