tirsdag 29. mars 2011

Hverdagslykke i et krus...

Kan lykke kjøpes for penger? Finnes det rom for luksus i hverdagen - også som småbarnsmor og karrierekvinne?

Absolutt! Jeg har ingen tro på at man blir lykkelig av ei veske til 11.000 kroner. Selv om jeg gjerne får en stor følelse av tilfredshet og høytid når jeg har spart lenge for å kunne kjøpe noe jeg virkelig ønsker meg. Jeg syns også at livets milepæler og seire av betydning kan feires og det finnes flere eksempler på det i smykkeskrinet mitt. Men det kan jeg si mer om en annen gang.

Livet består nå en gang av flest hverdager, og jeg syns det er viktig å feire hverdagen også. Ett av mine favorittuttrykk har jeg stjelt fra min kjære kusine:
"Livet er en fest, og jeg er invitert!"
For meg er hverdagen en viktig del av livet, og når det er sagt så syns jeg selv at jeg er flink til å finne små glimt av lykke på en helt vanlig dag. Men det er ikke så mye som skal til.

Min daglige dose lykke kommer gjerne i et hvitt porselenskrus fra Helmersens delikatesser. En perfekt dobbel espresso i bunnen og tykk skummende melk (lettmelk så klart, sånn at jeg gjerne kan kompensere med en sjokoladebit inni mellom), fylt til randen! En forførende duft som lett kan sette meg helt ut og glemme alle utfordringer rundt meg, om så bare for ett sekund. Og hvis baristaen i tillegg har pyntet med litt latte art som et hjerte, en skiløper, et smileansikt, eller noe annet kunstnerisk motiv som er mulig å få til med melk, så setter jeg faktisk stor pris på det flyktige kunstverket. Alle sanser tas i bruk for å nyte litt luksus i hverdagen.

Jeg er fullstendig klar over at sløsekalkulatoren sier at en daglig kaffe latte fra en kaffebar lett blir 10.000 kroner i løpet av ett år. Det betyr at hvis jeg holder meg unna kaffe latte i ett helt år så kan jeg i stedet kjøpe drømmeveska! Men vet du hva? Jeg kommer til å holde hardt på min dose hverdagslykke i et krus...

Hvordan feirer du hverdagen?

11 kommentarer:

 1. Og livet er en tirsdag i november! Eller som nå; en tirsdag i mars.
  Kusineklem

  SvarSlett
 2. Drit i sløsekalkulatoren. Den kaffen er vel rene lykkepillen??! Tenk alle utgiftene du slipper kaste bort på terapi! ;-)

  Jeg er vel strengt tatt for dårlig til å feire hverdagen. Litt for lite luksusdyr, slår det meg. Er liksom tilfreds med en hvilken som helst kopp kaffe når jeg dumper ned i kontorstolen på jobb om morgenen. Men fredagene feirer jeg! Med uante mengder god mat og enten en kald øl eller et godt glass rødvin!

  Hmmm, det slår meg at jeg må finne meg en luksusvane i hverdagen. Til en overkommelig pris!

  Forresten, er dette blogginnlegget sponset?? ;-) Hvis ikke, her burde du se potensialet!

  SvarSlett
 3. Jeg feirer hverdagen med å sove en times tid efter lunch hver dag.
  Da jeg forlot mitt gamle liv bestemte jeg at det jeg skulle ha igjen for god lønn, pensjonspoeng, budsjetter til fri avbenyttelse, ingen fast arbeidstid og alt det andre, det var å sove efter lunchen hver eneste dag.
  Det gleder meg hver eneste dag!

  SvarSlett
 4. Her er det ingen sponsing- enda. Men jeg er åpen for forslag... Og en times slumring etter lunch, hver dag, høres vidunderlig ut, Tage. Men jeg tror det får vente til jeg blir en fri kvinne. Det er neppe et frynsegoder som står høyt hos arbeidsgiveren min...

  SvarSlett
 5. Det burde det! Stå høyt hos arbeidsgiver altså. Kan ikke du foreslå det?

  SvarSlett
 6. Njaa, det er faktisk et par andre ting jeg kan tenke meg å foreslå før siesta. Skal ikke si hva, men jeg tror en iPad2 med lilla deksel hadde kledd meg godt!

  SvarSlett
 7. Vel, om du legger et liv som er organisert slik at du kan sove efter lunchen hver dag i ene vektskålen, og en iPad2 med lilla deksel i den andre, da er det ikke på noen måte åpenbart hvilken vei vekten tipper.

  SvarSlett
 8. En bitteliten espresso i en bitteliten kopp smaker også fortreffelig! Og er en kort nytelse som forsvinner i en slurk - rask og effektiv som en karrierekvinne må være..

  SvarSlett
 9. Trude; livsnyter1. april 2011 kl. 00:47

  Kjære Tage, først; takk for sist- lenge siden nå! Jeg tror det er en ting du glemmer i denne likninga di; "Mørk og mystisk" er for ung til å sove bort lykken og livet. Når vi mørke, mystiske blir voksne, ja da kan vi også sove siesta;-) Enn så lenge nyter vi kaffen, lykken og livet! Og kommer gjerne på besøk til Toscana!

  SvarSlett
 10. Helt enig i at det er hverdagslykke men et krus fra Helmersen fylt med herlig latte :) Da får vi heller kjøpe rimligere veske :)

  SvarSlett
 11. Eller eventuelt knipe inn andre steder slik at man på sikt også kan få den veska man ønsker. Men skal jeg noen gang bruke så mye penger på veske så er det ei anna som står øvers på ønskelista, men det kan bli et senere blogginnlegg...

  SvarSlett