Laksetataki. Foto: Arthur Arnesen |
Rekesalat. Foto Arthur Arnesen |
Min kunnskap om modelloppdrag har jeg fått helt og holdent etter å ha sett et par episoder av Top Model på tv. Men det var ikke mye ”hair and makeup” før selve photoshoot´en. Heldigvis er fotograf Arthur Arnesen en fryd å jobbe med. Sånn i ettertid er vi helt enige om at litt pudder sikkert hadde gjort seg, men det skal jeg huske til neste gang. Uansett, matbildene ble så fine at de absolutt fortjener å bli vist frem. Selve saken finner du her.
Utgangspunktet var altså mine julemattradisjoner. På julaften har vi alltid pinnekjøtt. 2. juledag har vi den store familiefesten med noen og tjue til bords. Og der serveres alltid små fløtefiskeboller i hvit saus med reker, erter og terteskjell. Med tanke på alt det gode pålegget vi har i jula, prøver jeg å legge inn noen ekstra fiskemiddager der jeg kan.
Foto: Arthur Arnesen |
Når jeg lager middagsselskaper med mange retter blir det både mat jeg har laget før, men jeg prøver også ut nye retter. Jeg lager helst enkle retter som gjerne ser imponerende ut. Når man lager en meny med flere retter er det viktig med planlegging og timing. Jo mer man kan lage på forhånd, jo bedre. For man vil jo delta på festen også. Og det aller beste trikset? Champagnepiken starter alltid med champagne. Det garanterer god stemning. Og glade gjester gir hyggelig selskap.
Inspirasjon til forrettene fant jeg på godfisk.no. Jeg lagde varianter av disse:
PS: For at det ikke skal herske noen tvil om min integritet, så ble dette "modell"-oppdraget ble belønnet med et gavekort.
Nydelig! :)
SvarSlettDu får begynne å glede deg, Thomas! Du er neste gjest ut, tror jeg...
Slett