onsdag 19. oktober 2011

Endelig skattepenger!

Endelig kom også mitt skatteoppgjør på konto! Plingeling sa det i telefonen min kl. 07:06 i dag tidlig og der stod det: "Mobilvarsel SpareBank 1 Nord-Norge: Innbetaling på konto Skatt +noen tusenlapper". Denne dagen startet jammen bra!

Det er litt merkelig, men når det kommer noen ekstra tusenlapper så begynner hodet å spekulere på hva de skal brukes til. Det har klødd i pengeboka i hele dag, samtidig som jeg har vært en snartur i Oslo. Det betyr også at på veg hjem går man og trør på Gardermoen. Da er det mye som frister i taxfree butikken. Et bugnende lokale med all verdens fristelser av farger, glosser, dufter og kremer. Fortjener jeg det? Absolutt! Trenger jeg det? Muligens ikke bestandig, men i dag? Helt klart!

Det er kanskje ikke noe sjakktrekk å stå opp kl. 0520 og så ta en tur i sminkebutikken ut på ettermiddagen og lure på om man trenger noe? OM man trenger noe? Det er mørke ringer og poser under øynene, man ser passe likblek ut etter å ha stått opp midt på natta og huden holder på å tørke ut etter flytur og vi er da tross alt langt ut på høsten.

Mascara sier seg selv. Det er forbruksvare og tilnærmet en menneskerett på lik linje med å kunne bytte til rent undertøy. Så at Diorshow Extreme endte i handlekurven gir seg selv. Så var det de mørke ringene under øynene da. Trenger jeg concealer? Bring it on, baby, og det kan ikke komme fort nok! Hun damen kom med ei lita eske fra Kanebo og sa at dette er det beste som har skjedd siden smelta smør. Og bare for å utligne de kortsiktige behovene begynte hun damen å stille vanskelige spørsmål om hvilken øyekrem jeg bruker... Eh, øyekrem... hmmm, husker ikke helt... Helt feil svar! Og plutselig hadde jeg ei krukke alt for dyr øyekrem som skal gi fuktighet, glatte ut rynker, anti-aldre meg, fjerne poser og mørke ringer under øynene. Muligens masserer den også ryggen?

Men det beste av alt? Jeg klarte å mane frem nok viljestyrke til å legge fra meg en lekker lipgloss. Det alene ga meg god nok samvittighet til å kunne kose meg med og nyte innholdet i min lille handlepose. Så da jeg satte meg i flyet et øyeblikk etterpå var jeg 1100 kr fattigere, men ganske så fornøyd med meg selv. Noen ganger er det helt allright å betale skatt!

2 kommentarer:

  1. Vel unt! Og lett å forsvare, som du sier. Tidlig morgen med dertilhørende trøtt fjes litt utpå ettermiddagen kan få selv den sterkeste av oss til å gå bananas i taxfree-butikken. Hvordan skal det gå når jeg på lørdag må opp før 4 for å rekke flyet fra varmen på Gran Canaria til Norge? O viljestyrke, bli hos meg...!

    SvarSlett
  2. Men kjære deg! Du har jo samlet D-vitaminer hele uka, så det kommer nok til å gå fint. Og uansett så sier de at skjønnheten kommer innenfra, så da er vi vel berga, eller? Eller kanskje ikke... Nyt de siste dagene og god tur hjem igjen!

    SvarSlett