tirsdag 1. mai 2012

Tissatrengt 1. mai tog på 8,7 km

Fotograf: Elisabeth Eriksen
I dag har jeg for første gang stilt opp i et 1. mai tog. Med et lyseblågrønt politisk standpunkt syns jeg det er greit med en fridag, men å stille i tog har aldri vært aktuelt. Før i dag!

Sommerens store mål er å klare å jogge gjennom mila på en time. Jeg har innsett at det må litt trening til, og i forrige uke kastet jeg stillongsen og vottene før joggeturen. Med bar asfalt klarte jeg å perse på 5K testløypa og var sikker på at nå var det vår. I dag var det en god anledning til å ta ei gjennomkjøring med startnummer på brystet, tidtaking og en haug med andre fra Northern Runners. Ulfstindmila gikk av stabelen, og med det en ypperlig mulighet for å perse ettersom mila faktisk bare var 8,7 km.  Skuffelsen var derfor enorm da jeg våknet av takskredet som rauset i gården, og et helt hvitt landskap ute. Stillongsen og vottene måtte på - igjen.

Ved start var det en kar som hadde vært i tvil om han skulle ta en løpetur (selvdyrking) eller ta en solidarisk tilnærming ved å gå i tog for asylbarna. Kompromisset ble å stille til start med sin parole festet på ryggen! Jeg har ingenting i mot å stille meg bak (etterhvert ganske langt bak) budskapet og fikk derfor en god opplevelse av å jogge i 1. mai tog.

Men tilbake til løpet. Merker jo at jeg er en totalt urutinert løper. Drakk kaffe på vei til start (hallo, vanndrivende!), og hele sekretariatet var en kassebil på parkeringsplassen. Altså ingen mulighet til å gå på do. Jeg var jo sikker på at jeg skulle klare å holde meg hele veien inn, men der tok jeg feil. Så rundt 8 km, i en sving, måtte jeg til pers. Da var det ei luke fremover (de ville jo ikke snu seg) og ingen å se bak meg. Ingen biler på vegen heller. Da måtte jeg bare ha en tissepause i vegkanten. Er det mulig tenkte jeg og måtte flire høgt av meg selv.

Men i mål kom jeg, har perset på mila så det syng, og tenker at jeg er godt i rute til mila på en time. Og jeg har deltatt i mitt første 1. mai tog!

PS! For de som er spesielt interessert så kom jeg i mål på 51:43 - inkludert tissepause. Dette var mitt første møte med Endomondo (app til iPhone) og etterhvers som jeg fikk oppdateringer på øret om hvor lang tid jeg brukte på hver kilometer sier jeg bare følgende: Goodbye RunKeeper, hello Endomondo!


4 kommentarer:

 1. Ha ha ha, for et syn! Flaks for deg at ingen var der med iPhonen sin. Ellers hadde rompa di vært blottlagt for alle i sosiale medier! ;-)

  Knallbra tid! Må si jeg blir imponert over hvor målrettet du jobber mot sommerens store mål!

  SvarSlett
 2. Det skulle tatt seg ut med ei sosial rompe! Nei takke meg til å fokusere på klokka. Morsomt å se at tida kryper sakte, men sikkert nedover. Pers er pers og noe mer kan jeg ikke forlange av meg selv. Men neste gang skal jeg tisse før start!

  SvarSlett
 3. Gratulerer med ny per! Synes det var en knakende god ide å kombinere trim og politikk, he he.

  SvarSlett
 4. Ja, ikke sant? Det fristet faktisk til gjentakelse til neste år også!

  SvarSlett