onsdag 18. juli 2012

Ferie eller arbeidsleir?

Jeg elsker fridager og ferie. Da kan jeg ligge med beina høyt, vifte med tærne og lese ei god bok. Ungene oppfører seg som engler og nerdemannen sørger for at jeg har noe godt og kaldt i glasset. Akkurat sånn er ferien hos oss. Ja, særlig!

Jeg skulle gjerne ønske det var sånn, men jeg har en nerdemann som elsker å pusle på hytta og pusse litt opp og bygge og grave litt grøft og så gress og generelt er en skikkelig arbeidskraum. Og heldigvis for det. Han er et unikum av en handyman som alltid har mange prosjekter på gang. Det er bare jeg som noen ganger syns det blir litt vel mye. Og når det betyr at store deler av ferien og ofte helgene med, må brukes til prosjekter, da blir det litt for mye for husfruen.

I fjor bygde vi naust, og i år måtte det selvfølgelig males. Videre var vi bare nødt til å grave grøft mellom huset og naustet for å legge ned rør slik at vi kan få strøm og vann i praktbygget. Heldigvis da at han har egen gravemaskin sammen med sin svigerbror, også kalt Glade GrøfteGravere! Egen gravemaskin er totalt undervurdert i følge nerdemannen. Det er nemlig ingen grenser for hva man kan gjøre når man har tilgang på gravemaskin.

Vi har også en gammel sjå. Vi håper den skal stå oppreist noen år til for med tid og stunder skal vi bygge ei ny bu som kan være både verktøybod, vedbu og gjesterom. Men det tar nok noen år før vi kommer dit. Mens vi venter har sjåen fått et strøk maling til, og akkurat nå er det vel malinga som holder hele sjåen oppreist... Men den er perfekt som vedbu med uovertruffen lufting!

Det mangler altså ikke på prosjekter. Ute har vi (javel da, så mener jeg egentlig nerdemannen) laget fundamenter for en ny platt. Men det blir ikke i år. Jammen bra at vi har mer arbeid å se frem til. Det skulle tatt seg ut om jeg ble sittende med beina høyt for lenge!

Så langt kan ferien oppsummeres slik: 1 gravemaskin, 2 barnearbeidere, 3 stiger, 4 pakker såkorn gress, ørten trillebår lass med jord, 30 m plastrør, 36 liter maling. Og ei uendelig arbeidsliste...

God ferie!

6 kommentarer:

 1. Ai, dere ligger ikke på latsida altså. Det må jeg si. Men tenk så god trening det er i all denne jobbinga da. Aldri så galt og så videre! :-)

  SvarSlett
 2. Jeg prøver å være så lat jeg bare kan, men blir av og til dratt inn i dragsuget og må gjøre noe jeg også...

  SvarSlett
 3. Må ikke unnlate å nevne at det alltid er god mat på grillen, noe godt i glasset, late kvelder med utvalgte DVD serier, og at den liksom utslitte nerdefruen uten unntak ropes nedenunder til ferdig frokost ved ti eller halv elve- tiden, da er det selvfølgelig en nybryggrt cafe-latte i koppen og "mat på fat". Så totalt sett er det nok mer slik at nerdefruen har båret noen lass med gress, malt noen timer ( ca 5), og så vært håndlanger et par timer når mine armer ikke var tilstrekkelig. Jeg tror det hele kan oppsummeres til ca tre kvart dag med "arbeid", men du verden så sliten man kan bli...

  SvarSlett
 4. Hyse, hysj. Som blogger har man lov til å ta seg kunstneriske friheter, skjønner du min kjære nerdemann. :-)

  SvarSlett
 5. Hva, har du anonyme som driver og blander seg?? Nei altså! Vi husfruer får ikke ha noen frisoner!! Ikke en gang på vår egen blogg står vi fritt til å sanke sympati! Uhørt!

  ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tenk å blande seg inn i frisonen på den måten! Men får bare la være å fortelle om bloggingen, det er nok det tryggeste...

   Slett