mandag 6. august 2012

Musikk til "mila på timen"


Jeg har begynt å jogge. I begynnelsen anså jeg det som noe jeg kun gjorde i nøden, når jeg ikke hadde noen andre muligheter for å trene. Men nå gjør jeg det faktisk helt frivillig. For meg er imidlertid musikk på øret en dyd av nødvendighet. Musikken klarer ikke helt å overdøve pesingen når jeg høres ut som en strandet hval, men det gir meg i alle fall noe annet å tenke på når jeg blir sliten. Jeg trenger musikk med trøkk og som gir ekstra energi. I min jakt på “mila på timen” kan en joggetur foregå omtrent slik:

Jeg stiller på startstreken full av naiv optimisme og tror jeg jeg skal klare “Whatever you want”. “Start me up” og jeg er i gang. De første kilometrene går greit og jeg er sikker på at jeg er “Born to run” og ser for meg målstreken når jeg “Run to you”.  Jeg er full av “Sweet dreams” og er sikker på at jeg skal holde ut hele løpet, “You shook me all night long”. Om så ved å "Walk this way". Men så går jeg på en smell full av “Sweat” og blir “Thunderstruck”. Andre folk fosser forbi og “When I´m alone”, “Standing where you left me”, leter jeg etter min “Personal Jesus” for å finne motivasjon til å komme meg i mål. “Don´t stop me now” gir nye krefter og jeg prøver “Moves like Jagger” mens “Another ones bites the dust” i en sluttspurt. Mens jeg endelig nærmer meg målstreken er jeg full av “Euphoria”.

Her er oversikt over sanger og artister, og link til spillista på Spotify.

Whatever you want – Status Quo
Start me up – Rolling Stones
Born to run – Bruce Springsteen
Run to you – Bryan Adams
Sweet dreams - Eurythmics
You shook me all night long – AC/DC
Walk this way– Aerosmith and Run D.M.C
Sweat – Snoop Dogg feat. David Guetta
Thunderstruck – AC/DC
When I´m alone – Lissie
Standing where you left me – Erik Hassle
Personal Jesus – Depeche Mode
Don´t stop me now – Queen
Moves like Jagger – Maroon 5 feat. Christina Aguilera
Another one bites the dust – Queen
Euphoria – Loreen

Hva hører du på når du trener?

4 kommentarer:

 1. Musikk er alfa omega! Her er lista mi for tida:
  http://bit.ly/RcF18S

  Favoritten er "Wild ones" med Flo Rida (feat. Sia) og "When love takes over" med David Guetta (feat. Kelly Rowland). Jo, og "We found love" med Rihanna er en sikker vinner. Merker jeg er i overkant listepop-jente. Men det er det som får beina mine i gang. Sånn er det bare.

  Takk for fin-fin økt i dag! Du var en strålende coach! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Viktig å få litt påfyll av energi der man kan når det kniper om! Tror jeg skal prøve noen av dine sanger også.
   Morsomt at så mange møtte opp på trening i dag. Da er det bare å fortsette... Neste mandag kommer til å bli enda bedre :-)

   Slett
 2. Hahaha!!!! Genialt!!! Takk for deling av både tanka og musikk. Æ e helt blåst musikalsk og har ca 10 sanga fra 1970 som går om og om så no ska æ kopiere dine tips:-) Kommer til å humre hele veien når æ tenke på det her innlegget og beskrivelsan dine!!:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å være til inspirasjon, også musikalsk. Du skal se at mila på timen kommer til å være godt innen rekkevidde om ikke så veldig lenge...

   Slett