tirsdag 14. august 2012

Vegen til hjertet går gjennom magen!Alle som har sett meg skjønner at jeg er glad i mat! Og vin. Når man i tillegg får et måltid der mat og vin passer perfekt sammen så blir jeg rett og slett euforisk lykkelig. Etter at det ble besluttet at sommerens ferie skulle gå til Italia begynte jeg øyeblikkelig å planlegge hva jeg skulle spise og drikke i løpet av ferien. Jeg tar planlegging ganske alvorlig og det er nemlig fullt mulig å bli både sulten og tørst av sånne fabuleringer. Dermed var forventningene til reisen skyhøye.

Jeg er ingen kløpper i språk, men når jeg fikk tenkt meg om kom jeg på at jeg kunne ganske mye italiensk likevel. I alle fall nok til at jeg ikke kom til å sulte i hel; cappuccino, prosciutto, mozzarella, pizza, pasta, chianti classico, amarone, bistecca fiorentina, gelato, amarena, limone og limoncello. Legg på bon giorno, grazie og per favore så hadde jeg jo en viss mulighet til å holde meg sånn høvelig sivilisert høflig også. Og vi lærte fort Mama mia, pronto og prego. Og med tilhørende gestikulering med armer og bein så følte vi oss helt hjemme.

Gjennom 13 dager i Italia, på Elba, Firenze og Roma, kan jeg bare konstatere at alle forventninger er innfridd, og enda litt til. I en uke på Elba bodde vi i egen leilighet med grill i hagen der vi hovedsakelig lagde mat selv. Men det er et eventyr bare å gå på supermarkedet. Hyllene med frukt og grønnsaker bugner i alle farger. Ferskvarediskene er en drøm. For et utvalg! Så får det heller være at når nerdemannen prøvde å spørre damen i butikken etter lammekjøtt ved å si “bææææ” høyt og tydelig så trodde hun han ville bli full og geleidet han til hyllene med sprit…

Men når vegen til hjertet går gjennom magen så er jeg rett og slett forelsket… i Italia!

2 kommentarer:

 1. Hahaha, ser for meg mannen som står og skråler "bæææ" og dermed blir geleidet rett til drikkevarene! Herlig!

  God mat og god vin er gull! Ikke vært i Italia ennå. Men skjønner at vi må ta oss en tur etterhvert.

  SvarSlett
  Svar
  1. De har åpenbart ikke har sett (hørt) så mange sauer på Elba... Italia er fantastisk! Firenze er nydelig! Kunne godt ha droppet Roma denne gangen, faktisk.

   Slett