søndag 7. september 2014

H for halvmaraton


Motvind, regn og 5km til bilen.

Hvordan i helv... havnet jeg her? Siste ordentlige langtur før Oslo Maraton. Det blåser sterk motvind, det regner, og det er 5 km igjen til bilen. Hodet er lei og beina sliten. Halvmaraton i Oslo? Galskap!Jeg deltok på halvmaraton i Oslo Maraton i fjor høst. For et eventyr, for en utrolig lykkefølelse av å fullføre, og for en fantastisk artig fest etterpå! Dette ville jeg gjøre igjen og før jeg ante ordet av det var jeg allerede påmeldt til årets løp. Jeg var på veg til mitt livs form (i alle fall i nyere tid), og gledet meg vilt til en god treningsperiode i høstens mulm og mørke sammen med det fantastiske løpenettverket i Northern Runners. Men så klumset jeg det til med et spektakulært overtråkk med brudd i ankelen som resultat. Planlagte treningsøkter og forventet formstigning ble byttet ut med krykker, sofa og særdeles lite alternativ trening.

I slutten av januar prøvde jeg meg på min første forsiktige joggetur. I motvind på Kvaløyvegen trillet tårene og jeg er ikke helt sikker på om det var på grunn av den kalde og sure motvinden eller rett og slett av pur glede. I fjor var jeg så sikker på at jeg skulle klare å fullføre og blogget regelmessig på min veg til halvmaraton. I år har jeg vært mer usikker på om jeg kom til å klare å stille til start, eller om jeg måtte bite i det sure eplet og bytte distanse til mila.

8 måneders treningsgrunnlag med treninger to ganger i uken er ikke all verden. Jeg har dratt på meg noen kilo ekstra som heller ikke er noen fordel. Jeg har klart å få på plass et passelig grunnlag for kondisjon, men har ikke klart å få opp farten. Jeg har per i dag tre hastigheter når jeg er på ute på tur med joggesko på: Rolig jogging, gange når jeg trenger pauser og i oppoverbakker, og 50 m sluttspurt!Men jeg har bestemt meg. Jeg er naiv og ukuelig optimist og stiller til start. Med selvinnsikt skjønner jeg at jeg må justere ambisjonen til et realistisk nivå. Jeg har nye sko, nytt løpeskjørt og skal finne en fin gave til meg selv for å feire når jeg har fullført. Det blir ingen pers, men med godt vær og god innstilling så skal jeg få en flott tur i Oslos gater. Og jeg skal rekke festen!

2 kommentarer:

  1. Rette innstillinga! Gjør det som gjør deg glad-for din egen skyld! Lykke til.

    SvarSlett
  2. Tusen takk for hyggelig kommentar, Toril! Dette er definitivt kun for min egen skyld!

    SvarSlett