torsdag 23. juni 2011

Champagnepiken inviterer 2011

Etter å ha lest blogger og interiør- og matblader har jeg fått øynene opp for at det finnes mange kreative sjeler der ute. Og alle som en så arrangerer de fester som er utrolig morsomme, festlige og gjennomført stilige. Og etter å ha ventet i årevis på at jeg skulle få en invitasjon til en slik fest ga jeg bare opp og fant ut at dette får jeg ordne selv. Dermed ble Champagnepiken unnfanget.

Jeg liker å gjøre ting så enkelt som mulig, men det gjør ingenting at det ser en smule imponerende og avansert ut. Etter at begrepet Champagnepiken dukket opp kom alt det andre av seg selv. Det måtte bli champagnefest og for å lett kjøre en gjennomført stil valgte jeg rett og slett rosa som tema for festen. Invitasjonen ble selvfølgelig rosa, og med min fascinasjon for stjerner ble det strødd noen stjerner rundt omkring også. Champagnepiken inviterte til en kveld med fantastiske fruentimmere, vidunderlig vin og forførende fristelser! Og vi var 16 vidunderlige damer som stilte.

Takket være en god kollega som tok oppgaven hun fikk delegert på strak arm, fikk vi andre en god innføring i musserende viner, champagne, og til og med en quiz. Det å velge vin til en slik anledning er en alvorlig sak. Men god research (jupp, inkluderer mange år med seriøs smaking, men det er også mulig å lese seg tørst) og en dyktig medarbeider på polet så fikk vi et godt og variert utvalg. Startet med en cava (Grans Moments), fulgte opp med en crémant fra Bourgogne (med vindmølle på etiketten), før vi startet på de ordentlige godsakene. Vi spiste vårruller (med rosa! søt chilisaus) og hadde to fantastiske champagner til måltidet. Rosé Dumangin Fils og lillesøstra til Cristal fra Loius Roederer. Absolutt nydelig! Så hadde vi en skikkelig nedtur med E. Michel som egentlig ble litt malplassert. Om ikke annet så var vi glad for at vi klarte å kjenne kvalitetsforskjell. Heldigvis hadde vi Taittinger til slutt slik at vi kunne avslutte med stil.

Og for å avslutte en super kveld måtte vi ha søte saker til søte damer. Ei god venninne i Oslo har introdusert meg til makroner og disse lekre godsakene ser veldig stilig ut, og kan selvfølgelig fargekoordineres til enhver fest. De er jo søte som f, og i prøvesmakingens ånd ofret jeg meg selv og kan offisielt konkludere at kvalmhetsgrensa kommer et sted mellom to og tre makroner. Men makronene ble kjøpt inn på Pascal i Oslo uka før, lagt i fryseren og hentet frem til anledningen. Ingen champagnefest uten jordbær, og for sikkerhets skyld tok jeg med ei sjokoladekake som fikk litt rosa pynt slik at den skulle passe inn.

Alle var enige om at vi hadde hatt en fin kveld. Og kanskje kommer det en fortsettelse til neste år...


5 kommentarer:

 1. En hyggelig kveld i godt selskap. Og med godt sprudlevann og nyyydelige søtsaker til! Jo, og vårruller. Yum, så gode! Vi måtte ha vårruller til lunsj dagen derpå. Men de var på langt nær så gode som Champagnepikens!

  Takk for hyggelig invitasjon! Og spennende introduksjon til god drikke! :-)

  SvarSlett
 2. De vårrullene var himmelsk! Men jeg kan ikke ta noen slags kred for dem annet enn at de ble bestilt "usett" etter anbefaling fra ei av Champagnepikene. Men de skal definitivt bestilles flere ganger!

  SvarSlett
 3. Og de ble bestilt fra hvor?

  Her er forresten noe du kan bryne deg på:
  http://snakk.klikk.no/Oppskrift/Franske+makroner/12088236

  Og du, det er lov å ta med baksten på jobb! Løpe en liten rundt inn på naboavdelinga og dele ut! ;-)

  SvarSlett
 4. Må vel bare prøve det en gang, men jeg er litt redd for at jeg kommer til å ødelegge visjonen min om at makroner er et stykke perfeksjon i søt form. Er ikke sikker på om jeg er klar til å bryte den illusjonen enda...

  SvarSlett
 5. Forresten, vårrullene ble bestilt privat av ei som har vårrullelaging som hobby!

  SvarSlett