onsdag 15. juni 2011

Skobryllupsdag!

15. juni 1996 giftet vi oss i en hustrig vårdag (jupp, det fantes ikke løv på trærne enda) i Tromsø. Organisten dukket aldri opp, sydamen hadde glemt alle tilpasninger på brudekjolen, og brudens far, forloveren og bruden måtte stoppe to ganger for å spørre etter veien til kirka. Men i ettertid er jo det bare morsomme historier. Det viktigste er jo at vi ble gift, og det er vi jammen enda.

Jeg er definitivt en kvinne i tiden, og forventer effektivitet, men på det romantiske planet mener jeg enda mannen har noen viktige oppgaver. Den ene er å fri (på kne, med blomster og diamant, selvfølgelig) og det andre er å gi kona oppmerksomhet på bryllupsdagen. Kall meg gjerne håpløst gammeldags, men noen privilegier fortjener da vi også.

Men når jeg ser på de gamle beskrivelsene på hva som symboliserer de forskjellige bryllupsdagene ser jeg et skrikende behov for modernisering. Og det er her jeg skal ofre min kunnskap fra 15 års ekteskap med å komme med en lett omskriving av de tullete reglene. Jeg mener, hvem har vel behov for eller ønsker seg papir, tinn, bomull eller krystall i bryllupsgave?

Så gutter, når dere lurer på hva dere skal ordne til kona på bryllupsdagen får dere fasiten her. Og hvis dere er i tvil: Smykker virker alltid. Bare husk at verdien øker proporsjonalt for hvert år dere har vært gift! Et godt alternativ er alliansesmykker der man bygger på med flere diamanter etter hvert. Det er bare en regel som gjelder: Når du begynner på et alliansesmykke, så starter du alltid med den største diamanten du har råd til. Bedre med en som er litt større enn flere små i første omgang :-)

Gaveoversikt over de 15. første bryllupsdagene:
Bryllupsdag 1-4: Kyss, klapp og kos! Man er så nyforelsket enda at det å sette av en kveld til bare dere to er bryllupsgave god nok. Hvis man syns det er litt kjipt kan man alltid hive med en pakke med fjær, honning,  sjokoladesaus, oljer og gode dufter.

Bryllupsdag 5: På tide å slå til litt. For mitt vedkommende ble det endelig en forsinket bryllupsreise: Tur til California, positiv graviditetstest, noen dager på Miami Beach og cruise i Karibien!

Bryllupsdag 6-9: Som sliten småbarnsmor var det utrolig godt å bli skjemt litt bort. Spa-behandling, frisørtime, blomster, en god middag og ei flaske med vin sammen med sin kjære.

Bryllupsdag 10: Diamonds are a girl's best friend! Hvis man skal få tid til å bruke diamantene man får og før man blir et gammelt vrak er det på tide å grave langt ned i lomma og slå til nå. Ingen vits i å vente til man feirer 80-års bryllupsdag (eller noe sånt) før man slår til. Og for de som kom unna frieriet uten diamanter, nå er det ingen veg tilbake!

Bryllupsdag 11-14: Man er liksom litt mer praktisk anlagt over tid og i denne perioden har det vært greit at mannen har fått ønske seg noe han også. Min mann har valgt fritt fra deWalt katalogen. Og tro meg, jeg tror vi har alt som finnes i den katalogen, bortsett fra ghettoblasteren! Enn så lenge.

Bryllupsdag 15. Til helv... med deWalt katalogen. Nå er det på tide med en skikkelig presang. Jeg har valgt å feire denne bryllupsdagen som skobryllup. Men i tilfelle min kjære mann overrasker så kan jeg være villig til å bytte bryllupsdagen til Lynggaardbryllupsdag. Til det motsatte er bevist er det denne skoen som skal være min gave til 15-års bryllupsdagen.

Dermed er det bare å se fremover. Til neste år håper jeg på å kunne feire 16-års bryllupsdag, og det skal nemlig være veskebryllup!

Hva er dine beste tips for bryllupsdagen og hvordan bør den feires?

5 kommentarer:

 1. Ha ha herlig beskrivelse om hva en bryllupsdag kan/kunne vært.
  Vi/jeg som aldri har gjort noe annet enn middag for to på alle (og det begynner å bli mange) bryllupsdagene. Koselig det også, men neste bryllupsdag skal jeg slå ut håret. Legge vekt på mer humor og fornyelse. Forts.

  SvarSlett
 2. Jeg heier på å slå ut håret!

  SvarSlett
 3. Hihi, jeg humrer i skjegget. Gode tips å ta med seg. :-)

  Til høsten har vi vært gift i ti år. Og ikke minst, vi har vært kjærester halve livet! Da skal vi unne oss en aldri så liten egotrip. Enten sol og sommer bare vi to. Eventuelt storbyferie bare vi to. Uansett hvordan du snur og vender på det blir det altså kjæresteferie. Jeg må innrømme at det frister å ligge på en solseng og lese en bok eller tre, uten å bekymre seg for om et nært familiemedlem (som regel av den yngre garde) plutselig går hen og drukner i bassenget. ;-)

  SvarSlett
 4. Kjærestetur er heller ikke feil, og høres vidunderlig ut. Og så kan du hilse gubben med at 10 år, det er diamantbryllup!

  SvarSlett