tirsdag 28. juni 2011

Jakten på de perfekte jeans!

Jeans er det ultimate universalplagget. Det kan brukes hele tiden og til enhver anledning. En klassiker som har overlevd alle trender og motesvingninger. Jeans kan brukes sommer som vinter, til hverdags og til fest, og både på jobb og på fritid. Jada, snittet på buksene svinger med sesong og motebildet. Men i jakten på det perfekte paret betyr egentlig ikke det så mye.

Det som er viktig er følelsen du får når du tar på deg de perfekte buksene. De skal liksom bare sitte som et skudd, gjerne med schwupp når du hører at lufta forsvinner i dragsuget mellom buksa og rumpa di. De skal være trange de riktige stedene, men uten å stramme. De skal være behagelig, men likevel løfte der det er nødvendig. Og det er alt dette som gjør hele forskjellen! Når buksa kommer på strekkes ryggen litt ekstra samtidig som selvtilliten øker et par hakk. Og for all del, misforså meg rett. Jeg kommer aldri til å bli en supermodell på noen som helst måte, og derfor er jeg takknemlig for all hjelp jeg kan få. Og i hverdagen er ei dongeribukse som sitter bra et nødvendig plagg i enhver garderobe.

Jakten på de perfekte jeans er litt som jakten på den store kjærligeheten i livet. Du må kysse en helsikes masse frosker før du finner prinsen. Så ut i prøverommet med deg, og ikke gi deg før du har funnet den rette. Den som gir godfølelsen og kjennes akkurat riktig ut. Er du i den minste tvil? Ikke gi opp, men fortsett å lete. Mine perfekte jeans kommer fra Helmut Lang, og er kjøpt på Den dama i Oslo. De koster hvitøyet på min førstefødte, men så puster jeg ut og tenkter at når jeg deler på antall ganger jeg bruker buksene blir pris pr. bruk helt akseptabelt.

Psst! Selv om jeg jobber et sted med konservativ kleskode hender det at jeg er vill og gæren og tar på meg jeans, men ikke si det til noen! Med dressjakke og fine sko kommer man unna med mye ;-)

Har du funnet dine perfekte jeans?

4 kommentarer:

  1. Å finne jeans som sitter er en vanskelig oppgave. Det ender stort sett med at jeg tramper ut av butikken søkke svett og potte sur med en plan om å begynne å slanke meg. Det klemmer på de feile stedene, det tyter ut på områder jeg knapt viste at eksisterte og jeg kan stort sett bare stå - ikke sitte. Skal jeansen være behagelig er den for stor i låra og er den perfekt i låra er den for stram rundt magen....sukk... Neste gang jeg er i Oslo så må jeg vel kanskje stikke innom Den dama og teste ut Helmut Lang....
    Cathrine P

    SvarSlett
  2. Helmut Lang har masse stretch og det passer meg bra. Husk at buksa skal passe deg og ikke motsatt. Og tro meg, det finnes en der ute for deg også!

    SvarSlett
  3. Problemet med jeans er at faenskapet gjerne kan sitte som et skudd i butikken. Men tre timer senere henger drømmebuksa på alle de feile stedene. Hmmm, aner meg at jeg ikke handler jeans på de rette stedene?? Må vel ofre hvitøyet på noen, jeg også. ;-)

    Trikset med kleskoden forresten er å strene rundt som om det å gå i jeans på jobb er det mest normale i verden. Ah, noen ganger skulle man vært mann altså. Dress er liksom så enkelt!

    SvarSlett
  4. Når man kjøper jeans med stretch må man huske på at de vil gå ut. Når du står i butikken skal du være nødt til å jobbe litt for å få knappen igjen. Hvis det går greit å lukke knappen igjen er buksa for stor (eller, den vil i alle fall bli det når det har gått tre timer). Lykke til i jakten!

    SvarSlett