onsdag 7. mars 2012

Øl, øl og mere øl!

Det var øl, berusende ord, det var sommer og det var sol! Vel, det var vel ikke akkurat som i sangen til Postgirobygget. Det var jobbsamling i Drammen. Det var mars, og ingen antydning til sol. Men det var øl, uendelig mange sorter øl!

Jeg er ikke særlig glad i øl. Men når jeg er veldig varm, og ølen er så lys som mulig og helt iskald da kan det være godt. Vi var så heldig å få omvisning på Haand Bryggeriet, og da var jeg jo bare nødt til å prøve. Haand Bryggeriet er kåret til å være blant verdens 20 beste mikrobryggerier! Det er en kompisgjeng som først hadde ølbrygging som hobby og nå har tatt det et steg videre. De jobber fremdeles med andre ting på dagen, og brygger øl på kveldstid. Vi fikk omvisning, og lærte masse om ølbrygging og en 7-retters tapasmeny med en ny sort øl til hver rett som var tilpasset maten. Vi begynte med flere sorter lyst hveteøl, og ølsortene ble mørkere for hver rett. Jeg syns at hveteøl er greit, men fikk mer problemer ettersom fargen på brygget ble mørkere. Til slutt fikk jeg ei egen alternativ flaske som bar det passende navnet Blondie og var helt lyst. Det passer kanskje ikke helt å være moden, mørk og mystisk og drikke øl som heter Blondie. Men jeg kom sterkt tilbake på slutten. Til kveldens siste rett som var en mektig sjokoladekake fikk vi kaffeøl. Det var faktisk en vidunderlig kombinasjon.

Og vi fikk også prøve surøl, som forøvrig er en favoritt i Belgia. Den likte jeg også, antakelig mest fordi den minnet mest om vin. En duft av eple og Calvados, og ganske syrlig.

2 kommentarer:

 1. Ah, øl er godt da! Enkelte matretter bare MÅ man ha øl til. Taco for eksempel.

  Hyggelig med jobbsamling sammen med kjekke folk da! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Til Taco drikker jeg Pepsi Max! Og siden fredag er tacodag blir det ofte et glass rødvin etterpå. Når den verste tacosmaken har gitt seg i munnen...
   Det var morsomt å prøve nye variasjoner av øl, spesielt til mat, men jeg har ikke konvertert til å bli øldrikker likevel.

   Slett