torsdag 29. mars 2012

Champagnepiken inviterer 2012

Etter en meget vellykket champagnefest i fjor, var det på tide for Champagnepiken å gjenta suksessen. Champagnepiken har en uttalt visjon om å spre kunnskap om og glede med champagne. Og det må nødvendigvis skje med stor grad av praktisk opplæring. Selv om den pedagogiske teoretiske tilnærmingen til champagne er viktig og vi legger stor vekt på vinvalg og presentasjon, kommer vi selvfølgelig ikke utenom smaking. Skal man bli en god Champagnepike holder det ikke med teori. Hypotesen er at champagne går til alt, og det tror vi på helt til at vi blir ettertrykkelig motbevist.

Og når Champagnepiken har invitert to ganger er det blitt en tradisjon, sant? Denne gang ble det fest med tema Mad Men. I planleggingen har jeg også lekt meg med Pinterest som er et fantastisk verktøy for festplanlegging. Tavla for festen finner du her. Og jeg lover at det var 14 meget elegante damer som troppet opp med røde negler, knallrøde lepper og uanstendige mengder med hårspray! Stemningen stod i taket allerede fra første glass.

Temaet gjorde at vi prøvde å holde oss på 60-tallet og i Amerika under planlegging av meny, men noen friheter er fullt ut akseptabelt. Vi startet med en champagne coctail, egenkomponert sådan som fikk navnet Cosmo la Casa og bestod av Cointreau, cranberry juice og musserende. Som forretter hadde vi grønnsaker med dip og hardkokte egg med litt sennepsmajones. Hovedretten var selvsagt hamburgere. Av den hjemmelagde sorten, for det var jo sånt husmødrene gjorde på 60-tallet, var det ikke? Om ikke annet så er oppskrifta fra 60-tallet (minst) og osten var fra USA. Til dessert kjørte vi erkeamerikansk Oreo cheesecake muffins. Champagnetrøfler ga eleganse til dessertfatet, og til slutt serverte vi en delikat pæresorbet med en kjempesøt og knallrosa musserende tullevin. Men det var usannsynlig godt! Og pæresorbet er en ny favoritt som jeg kommer til å servere mange ganger fremover.

 Totalt sett serverte vi 5 forskjellige viner:
 • Fresita (rosa tullevin) som passer godt til pæresorbet
 • Jacob´s Creek
 • Diebolt-Vallois Champagne
 • Jacquesson Champagne
 • Eric Rodez Champagne
Alle flaskene kan trygt anbefales og kategoriseres som meget gode kjøp. Og alle var enige om at det hadde vært en fin kveld!

2 kommentarer:

 1. Knallfin kveld! Takk for at jeg fikk komme! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! Kom gjerne igjen neste gang også. Får bare begynne å pønske på neste tema...

   Slett