lørdag 1. desember 2012

Luke 1 2012

Endelig skriver vi 1. desember. Enhver blogger med respekt for seg selv skal selvfølgelig ha adventskalender. I år er det familiens adventstradisjoner som presenteres.

1. desember starter selvfølgelig med barnas adventskalender. Det er en gavepose med julemotiv som vi har brukt i 6 år. Hver natt har nissen vært innom og lagt noe oppi. Ungene syns det er utrolig stas og aldri er det så lett å få dem opp om morgenen som i desember. Det er bare de som tror på nissen som kan få gave i posen, og det forklarer hvorfor noen nabounger har foreldre som lager adventskalender.

Desember er forøvrig en måned som er fullspekket med aktiviteter så noen ganger går det nødvendigvis litt over stokk og stein. Det er derfor godt å finne noen tidshull hvor vi kan gjøre noe hyggelig sammen, uten at det nødvendigvis behøver å koste så mye. Det kan være mye rart oppi kalenderposen. I dag startet det med en pakke muffinsmix og muffinsformer. Heldigvis er det lørdag så muffins blir lørdagsgodterier i dag. Tidligere har det vært praktiske ting som truser, sokker og hårstrikker.  Det har vært opplevelser som teater, båltur i skogen og skitur i lysløypa. Det kan være godterier eller klementiner. Det kan være lapper som sier at ungene får bestemme middag, eller at det skal være smoothie til kveldsmat. Det har vært pepperkakeformer en dag, og pepperkakedeig en annen.

Denne kalenderen fungerer fint hos oss. Og som en ekstra bonus er den ganske miljøvennlig ved at vi sparer noen ruller med julegaveinnpakkingspapir. Og posen er gjenbruk på 6. året.

Med ønsker om at alle får ei hyggelig og trivelig førjulstid. Hva er dine beste adventstradisjoner?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar