tirsdag 18. desember 2012

Luke 18 2012 Dårlig samvittighet

Må brette klær før jul!

Realitetene er i ferd med å innhente meg. Jeg har nå kommet til det stadiet der jeg er full av dårlig samvittighet. Dårlig samvittighet for alt jeg ikke rekker. Som at pakkefristen til posten gikk ut for to dager siden, mens jeg ikke har sendt en eneste pakke før i kveld. Jeg satser på at posten har lagt til god margin når de setter sine frister…

Jeg har dårlig samvittighet for at jeg ikke har vasket kjøleskapet. For at jeg ikke har vasket kjøkkenskuffene. Eller ryddet i bokhylla. Det er jo sånt som alle andre gjør til jul? For at jeg ikke har kontroll på skittentøyhaugen. Eller haugen med rent tøy som skulle vært brettet. For at jeg ser at det akkurat nå er enklere å kjøpe nye sokker enn å finne et par i kurven som består av rundt 350 enslige sokker. For at jeg ikke har vasket taket. Nei, forresten det har jeg ikke dårlig samvittighet for.

Men jeg har ikke fått laget julekort med bilder av barna fra i år. Og jeg innser at det er ikke sikkert det blir noe av det heller. Jeg har ikke kontroll på handlelistene enda, og kanskje jeg burde ha bakt noen kaker til jul likevel. Sånn for ungenes skyld? Kanskje er det noen jeg ikke har kjøpt julegave til som burde ha fått likevel? Og det er sikkert en haug med ting jeg bare burde gjort, men som det ikke kommer til å bli noe av.

Men da puster jeg med magen, og tar en pause. Jeg konstaterer at det kommer til å bli jul uansett. Vi skal ha det godt og varmt, masse god mat og tid til å gjøre ingenting. Jeg har ikke tenkt til å krampekose. Hvis det er noen av dere som bryr seg om at jeg ikke har vasket i kjøkkenskuffa, eller i skapet på badet, eller at det gikk litt fort med gulvvasken, så foreslår jeg at dere finner noe annet å bry dere om. Og jeg har nemlig tenkt å kose meg med god samvittighet! 

2 kommentarer:

 1. Hear hear!

  Nå skal det sies at vi faktisk har vasket i kjøleskapet da. Eller det vil si, mannen har gjort det! Kan jo ikke ha noe av at svigermor ramler over gammel, muggen mat og illeluktende kjøleskap når hun kommer hit noen dager i jula, vettu! Det skulle tatt seg ut. ;-)

  Noe har vi fått gjort på rydde- og vaskelista. Men baking og alt det der, det dropper vi. Julekort? Nope, i år blir det ikke julekort på venner og familie. Men det ødelegger neppe jula for noen. ;-)

  Kos er det viktigste! Om det er litt skitt og rot her og der, så er ikke det det verste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ja. Det er i alle fall ikke noen svigermor som kommer ramlende inn her. I så fall tror jeg vi får en del andre ting å bekymre oss over. Da er det Åndenes makt neste...

   Slett