søndag 16. desember 2012

Luke 16 2012 Luftetur


Noen ganger koker det litt i toppen på noen og enhver av oss. Mitt beste tips for å komme ovenpå igjen er å kle seg godt, ta på gode sko og komme seg ut en tur. Det er ren balsam for sjelen, og gir masse energi. Ut å nyte det lille dagslyset vi har, eller kjenne på snøstormen, eller bare beundre alle de fine julepyntede vinduene når jeg går forbi. Da får jeg klarnet hodet, planlagt det som må gjøres og fylt på energilagrene. Det er faktisk en ren investering i kvalitetstid med meg selv.

Det jeg ønsker meg aller mest til jul er en kropp som kan fungere med de målene hodet setter. Jeg vil løpe passelig langt passelig fort uten at det kjennes ut som jeg skal dø. Og for all del, jeg setter meg helt overkommelige mål. Jeg klarte det i år, og jeg skal klare det til neste år også. Det er mila på timen som gjelder! Jeg var usannsynlig klumsete i høst og klarte å tråkke skikkelig over. Etter 11 uker begynner jeg endelig å merke bedring i ankelen og jeg har i dag for første gang siden overtråkket vært ute og luftet pulsklokka og mine helt flunkende nye løpesko med pigger. Jeg må begynne å trene helt fra grunnen av og skal skynde meg langsomt. Jeg gikk det meste av turen i dag, men la inn noen forsiktige og rolige joggeintervaller. Og siden jeg på trass allerede har meldt meg på halvmaraton under Oslo Maraton i september til neste år, er det på tide å komme meg i trening igjen. Men for en start på treninga! I en flik av dagslys, i et nydelig vintervær, og en ankel som endelig begynner å spille på lag med meg igjen. Jeg skal nok klare å rekke et par lufteturer til før jul. Klarer du å finne pusterom i julestria?

4 kommentarer:

 1. Visst finner jeg pusterom! Akkurat nå puster jeg ganske så rolig her jeg sitter i sofaen og spiser smågodt...

  Ble faktisk 4 treningsøkter forrige uke. To på Exolo, to løpeturer ute. Denne uka har en forkjølelse satt en liten stopper for de planene. Men satser på å være back in business nå til uka igjen!

  Håper foten holder seg for din del fremover, May Liss! Mila på timen i 2013 også it is! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg mener enda at du blir med på halvmaraton i september! Mila på timen, den tar du på Mørketidsløpet!

   Slett
 2. Håper foten og kroppen din holder.
  Er inspirerende å lese bloggen din.
  Driver og jogger litt selv, men blir nok aldri noen storløper,
  Måtte teste du dette med mila på timen. Det gikk ganske bra, er litt fornøyd med 8km på timen. Men har potensiale for mer.

  Tove Brandser

  SvarSlett
  Svar
  1. Tove, du får legge inn noen intervalløkter så skal du se at du nærmer deg mila på timen du også!

   Slett