mandag 12. desember 2011

Luke nr. 12 2011

Bildet er velvillig utlånt av min kusine og hennes nye sko.
I en diskusjon på hjemmebane mente jeg at 9-åringen som til nå har vært på hele to baskettreninger helt greit burde kunne klare seg med sine innegymsko som ble kjøpt i høst. Det ville derfor være helt unødvendig å kjøpe nye basketsko før vi var helt sikker på at hun skulle vie sin fremtid til akkkurat denne idretten. Jeg er helt i mot sånn utstyrshysteri. Sa jeg. Mens mannen min måtte krøke seg sammen og hylte av latter!

Ok, da! Så gikk jeg kanskje litt langt. Selvsagt er det viktig med riktig utstyr. Faktisk er det både motiverende og morsommere å trene når man har gode verktøy. Og nå som jeg har vært ute og jogget på vinteren til og med, i alle fall 2 1/2 gang. Selv om det var bart på vegen, og nydelig vær den ene gangen så var det tross alt i november! De to siste gangene var på snø- og isdekte veger og teller i alle fall. Det gjør at jeg sånn egentlig syns at det er greit å tenke på å kjøpe nye joggesko. Jeg har hatt joggeskoene mine i straks tre år, og da bør de jo være klar for utskifting... Så i dag ønsker jeg meg en seanse på Løplabbet for å finne de optimale skoene som passer best til en plattfot liten nordtromsing som er en anelse hjulbeint og som ikke jogger så veldig fort, eller langt. Men som helt seriøst tenker at hadde jeg bare hatt nye sko så hadde jeg sikkert jogget både litt oftere, litt fortere og litt lengre. Det hadde vært saker det! Men sko med pigger for å jogge på vinteren? Nei, det er nok helt unødvendig og det er viktig å ikke la seg rive med i sånn utstyrshysteri...

Min adventskalender i bloggform er ei ønskeliste til jul. Her vil det være noen ting som passer fint til en liten julegave, og andre ting som er helt urealistisk. Men det koster jo heldigvis ingenting å drømme eller å ønske. I tillegg vil hver luke være inspirert av en eller flere personer, som gaven hadde passet godt til. I tillegg til meg selv, selvfølgelig.

3 kommentarer:

 1. Tre år??? Du har virkelig fortjent nye sko til jul! Og da kan du jo løpe mila 7. januar... Kom igjen!

  SvarSlett
 2. Man skal ikke kødde med utstyret! Utstyr er viktig. Skulle jeg stryke med en vakker dag er det viktig at man når man rydder ut klærne mine sier at "vel, hun hadde i det minste utstyret i orden". ;-) Kiropraktoren min var liksom ikke helt enig sist jeg var der med kranglete rygg. Han mente joggeskoene hadde heller liten effekt i skapet...

  Men fra spøk til alvor. Gode sko er gull verdt! Så får det heller være med resten av utstyret. :-)

  SvarSlett
 3. Elisabeth: du er et råskinn og jeg heier på deg under mørketidsløpet. Om jeg stiller? Njaa, først skal jeg studere værmeldingen nøye. Og jeg syns jo at ei mil er veldig langt da..

  Fordelen med jogging er vel at man ikke trenger så mye mer utstyr enn joggesko? Og en sports-BH... Og refleksvest... Og ull innerst... Og vindtett tights... Og en løpejakkke... Ok, da, så har jeg vel strengt tatt et par ting til som kan settes på lista!

  SvarSlett