mandag 5. desember 2011

Luke nr. 5 2011

Luken i går var en champagne fra øverste hylle. Og for at den skal komme til sin fulle rett, bør den nytes av et glass som tar hensyn til vinen oppi. Jeg har begynt å samle noen glass fra en produsent som heter Riedel. Foreløpig har jeg bare Riesling glass, men det er flere som står på ønskelisten. Blant annet disse lekre champagneglassene. Denne varianten kalles Vinum XL og det beste av alt? Glassene kan vaskes i oppvaskmaskinen! Det er et absolutt minimum for Tårnfrid som er en kvinne i tiden og forventer effektivitet. Og dermed har jeg frigitt tid til å kunne nyte et glass med champagne... Bildet er hentet fra Riedel.

Min adventskalender i bloggform er ei ønskeliste til jul. Her vil det være noen ting som passer fint til en liten julegave, og andre ting som er helt urealistisk. Men det koster jo heldigvis ingenting å drømme eller å ønske. I tillegg vil hver luke være inspirert av en eller flere personer, som gaven hadde passet godt til. I tillegg til meg selv, selvfølgelig.

2 kommentarer:

  1. Jeg har lurt hva som er de beste glassene å drikke champagne av. Store vide ala 007 eller varianten du går for. Formening? Har du forsket på dette? ;)

    SvarSlett
  2. I følge Toralf Bølgen (Bølgen og Moi) så er denne varianten tilnærmet optimal fasong. Veldig vide glass gjør at boblene forsvinner fortere...

    SvarSlett